След блестящото си представяне в мача от Шампионската лига срещу Волфсбург в средата на седмицата, Димитър Бербатов отново стана централна фигура в материалите на английската преса - точно както преди малко повече от година, когато се осъществи грандиозният му трансфер от Тотнъм в Манчестър Юнайтед. Вчера пред най-тиражния вестник на Острова - "Сън", Митко разкри душата си и призна колко трудна е била за него първата година при "червените дяволи". Днес любопитството на читателите си задоволява и авторитетният "Таймс". В разговор с журналиста Джеймс Дакър Бербо дава отговор на доста въпроси, които вълнуват феновете и потвърждава достоверността на една случка от миналото си, която винаги е отказвал да коментира.

"Откъде научи за това?, реагира нападателят, когато е попитан вярно ли е, че още докато е играел в България е бил отвлечен от известен мафиотски бос. Следва кратка пауза и отговорът на Бербатов: "Да, истина е. Такива бяха времената. Беше ужасно изпитание, но оттогава мина много време". Тонът на Бербатов ясно показва, че темата му е неприятна.

Всъщност става дума за действителна история, описана в излязлата преди година автобиография на синеокия нападател. В нея се разказва как изгряващата по онова време звезда на ЦСКА е бил отвлечен от боса на ВИС-2 Георги Илиев. Всичко се развива като във филм. Митко си почива след тренировка на Панчарево, когато в бунгалото му идва непознат мъж. Той обяснява, че приятели на Бербатов са дошли да го видят, ноне могат да дойдат до Панчарево и го чакат в кафене в центъра. Във въпросното заведение футболистът се натъква на трима здравеняци, които без много обяснения го замъкват при Илиев - бос на амбициозния Левски (Кюстендил). Предложението на могъщия бизнесмен е ясно - Бербо да заиграе в неговия тим срещу огромна заплата.

Преди да се стигне до този разговор, уплашеният Бербатов вече е успял да се обади по телефона на майка си. Тя веднага звъни на баща му, а скоро за всичко научава и босът на ЦСКА Илия Павлов. Благодарение на неговата намеса бъдещата звезда е освободен, а историята се потулва.