Жесток убиец e заловен след продължително разследване на служители на Дирекция "Противодействие на общата престъпност" и Областните дирекции на МВР във Враца и Монтана.

С помощта на психолози от Института по психология на МВР е задържан М.П. от Ботевград.

40-годишният мъж е извършител на двойното убийство във врачанското село Рогозен, станало през юни.

Тогава в къща в селото с удари с остър предмет са умъртвени 54-годишен мъж и 77-годишната му майка.

Установено е, че от къщата, в която живеели само майката и синът, са откраднати голямо количество пари, златни накити и незаконно притежавано оръжие.

Убиецът е заловен на територията на гр. Вълчедръм, докато се подготвял за следващ "удар".

При задържането му са иззети лек автомобил "Рено", велосипед, мобилни телефони, маски, ръкавици и други вещи, с помощта на които извършвал престъпленията.

В хода на разследването е станало ясно, че М.П. е извършител на поредица от "улични грабежи" на територията на столицата, при които той бил доста агресивен и нанасял побой на потърпевшите.

Събраните към момента данни показват още, че мъжът е извършител и на редица други грабежи в различни населени места на територията на цялата страна, като предварително наблюдавал жертвите си.

Той ползвал услугите на съучастник, за да се придвижва, като изградил стройна схема.

Съучастникът го докарвал до набелязаното населено място с автомобил.
След това грабителят се качвал на велосипед, за да не буди съмнение у местните жители и така стигал до място, където извършвал престъплението. По същия начин се оттеглял.

Извършени са претърсвания на различни места, свързани с уличения. Намерени и иззети са незаконно притежаван боен пистолет, преправен от газов, с патрони в пълнителя, бойна пушка, без приклад, модел "Бреда" от 1917 г., брадви и сатъри с различна големина.

При претърсване днес във вилата на М.П. в Ботевградско в специално пригоден тайник, са намерени автомат "Шпагин", пушка с оптика, раница и патрони.