Двама души са убити тази нощ след спречкване между почиващи в хижите край яз. "Въча"  (бившия Антонивановци), съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

30 и 35-годишен мъж са простреляни с огнестрелно оръжие и са починали на място.

Извършителят, който е роден през 1979 г., е задържан. Виктор Т. е състезател по самбо.

За момента е ясно, че жертвите и убиецът са се познавали и са дошли заедно на почивка в понтон на язовира.

Намерено е и оръжието на убийството, уточни в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветанов.

Все още не е ясен мотивът на убийството, защото и до момента извършителят е неадекватен, уточни Цветанов.

Убиецът е опитал да избяга, качил се на BWM X5, но заради алкохола катастрофирал. Затова опитал да се укрие в гората.

Колегите вчера бяха вдигнати по тревога, разказа министър Цветанов. 50 полицаи са участвали в акцията, включени са и полицейски кучета в издирването на убиеца.

Беше ангажиран сериозен ресурс да бъде задържан, тъй като имаше вероятност да извърши и други убийства, смята още вътрешният министър.

Компанията от 5 мъже се събрала да лови риба на язовира, когато след спор един от тях извадил законно притежаван пистолет и стрелял. Убийството е станало около 21.00 снощи.

На мястото на инцидента дошли веднага 30 полицаи от пловдивската дирекция на МВР и 20 техни колеги от ОДП Смолян, които са започнали разследване на убийството.

След стрелбата 30-годишният мъж от София се опитал да избяга като се е добрал с лодка до брега, но е бил арестуван от полицията. Виктор Т. е задържан с полицейска мярка за 24 часа.
Срещу него е образувано досъдебно производство за умишлено убийство на повече от две лица, съобщиха от Окръжната прокуратура.

От стрелбата са се спасили другите двама души от компанията, единият от който е собственик на понтона. Той е бизнесмен от София. По непотърдена информация е бивш митничар.

Директорът на областната дирекция на полицията а Пловдив Тодор Цонев уточни, цитиран от БНР, че мъжът е закупил понтона преди години от Валентин Моллов, известен като собственик на фалиралата Първа частна банка.

Мотивът за двойното убийство все още не е известен. Неуредени бизнесотношения е една от версиите, по които работят разследващите.

Сигналът за убийството е получен в полицията именно от собственика на къщичката, а убитите са неговият шофьор и пазачът на понтона. И двамата застреляни са от София.

Кръвните проби, взети от В.Т. и от убитите, ще изяснят дали среднощната кървава сцена се е разиграла под влияние на алкохол.