На европейското първенство по акробатика, което се проведе в португалския град Вила до Конде, ботевградската тройка Марина Маринска, Светослава Андреева и Биляна Лалинска постигна едно седмо и две осми места в шампионата на младежите. При изключителната конкуренция с 20-те най-добри тройки в Европа момичетата на Добринка Николова успяха да влязат във финалите в двете комбинации - темповата и балансовата, за които се класираха първите осем тройки.

 

  Във финала на баланс нашите акробатки завършиха на седмо място с общ сбор 27.650, образуван от двете им оценки 9.000 и 8.950. Първи е тройката на Русия Наталия Шафор, Екатерина Гофман и Екатерина Кондрашина, следвана от Белгия и Англия.

На темпо нашите момичета завършиха осми, но можеха да бъдат и доста по-нагоре в класирането.  Защото разликата между четвъртата и осмата тройка бе едва 0.1 точка. Също толкова оспорвана бе и битката ма зедалите, които пък бяха разпределени с разлика в диапазона 0.05 точки. Шампион стана Русия, следвана от Полша и Франция.

 

В неделя - последния ден на шампионата, Маринка, Светла и Биба затвърдиха позициите си в европейския елит, като завършиха на осмо място в смесената комбинация в битка с още 16 тройки от континента.

 

С два медала – сребърен на темпо и бронз в смесеното съчетание, ще се завърне мъжката двойка на Локомотив Русе Благовест Караджов и Марти Миланов. Още два медала спечели България на това 24-то първенство на континента за жени и мъже и осмо за младежи. Мъжката четворка М. Господинов, В. Стоянов, Н. Иванов и В. Първанов е вицешампион в смесената комбинация и с бронцз на баланс.

 

 Групата български акробати се завръща тази вечер около  23 часа с полет през Франкфурт.