Девет души са задържани при операция на полицията срещу наркоразпространението в София. Те са от организация, позната под името „Фирмата", действала основно на територията на столичния квартал „Младост", съобщи Цвтеан Цветанов.

Организаторът на бандата е 34-годишен софиянец, а дилърите са на възраст между 17 и 24 години. Около този случай е работена близо два месеца. Антимафиотите установили, че групата разпространявала наркотици основно на предварително уточнени места - в непосредствена близост до 118 СОУ, детска градина и 125 СОУ в жк „Младост".

След дилърите на дрога има 17-годишен младеж, който е криминално проявен. При арестите са иззети много мобилни телефони, предплатени сим-карти, различни суми пари, наркотични вещества и бележки с отчети за направените продажби. Лидерът на престъпната банда е с мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа, а останалите дилъри за 24 часа.

По повод заплахата за живота на премиера Бойко Борисов Цветанов съобщи, че човека, отправил заплахата, вече е освободен, тъй като няма причина за притеснение и вземане на допълнителни мерки. Вътрешният министър посъветва още, когато хора като бившия секретар на МВР Цвятко Цветков разполагат с подобна информация, като изнесената от Цветков справка за наличие на корупция в МВР, да отива в прокуратурата, а не публично да разпространяват съдържанието й.

Цветан Цветанов каза още, че имал среща с главния прокурор Борис Велчев по случая. И допълни, че не изключва всичко това да е в резултат на политическите борби в една партия.