Представител на ръководството на Sony тези дни коментира носещите се от известно време слухове за PSP мобилен телефон от Sony Ericsson.

В разговор с представители на индийското издание The Economic Times, единият от изпълнителните директори на Sony Computer Entertainment Джим Райън обяви, че "конвергенцията на (Sony Ericsson и PlayStation) в едно устройство определено е нещо напълно постижимо", съобщава Stuff.tv.

Като се има предвид каква популярност постигнаха Sony Ericsson чрез добавянето към телефоните им на популярната марка Walkman, както и успеха на Bravia -брендираните модели, PSP телефонът изглежда нещо почти неизбежно.

Kоментарите на Райън засега не гарантират никакъв ангажимент от фирмата, но все пак подобно изказване звучи обещаващо. В крайна сметка Sony Ericsson се нуждаят от подобен PSP телефон, ако не друго, за да не изостават от другите. Под "другите" естествено визираме Nokia с новата им игрова платформа N-Gage.

Според Райън устройството ще е по-скоро PSP с вградени телефонни функции, отколкото обратното, тъй като бутоните на мобилния телефон и типът дисплей, използван в повечето телефони, биха направили играта недотам приятно изживяване. Естествено, това няма нищо общо с обещанията за добавяне на VoIP към PSP.

Парадоксално, но Nokia само с един анонс на игровата си услуга предизвикаха нова тенденция към разработка на геймърски устройства. Всъщност Sony бяха тези, които възродиха конзолните игри през 90-те години.