Попзвездата Кайли Миноуг и нейните фамозни задни части, ще бъдат оставени за поколения под формата на бронзова статуя в родния й град в Австралия.

Статуята в естествен размер с чорапогащи и обувки на висок ток, ще бъде поставена заедно с тези на други известни австралийци в мелбърнският район Докландс, където ще бъде изградена "Пътека на славата" в стил Холивуд.

Фигурата е била изработена за три месеца и за нея е позирала сервитьорка, чийто размери са почти идентични с тези на Кайли.

Тя е дело на скулптора Питър Корлет, който казва, че бил вдъхновен от турнето на Миноуг Showgirl , за да се опита да възпроизведе "съвършената Кайли".

Той е работил заедно с менажерския екип и модистите на 39-годишната певица в Лондон, за да получи пълните й размерите...дори обиколната на китката й.

Двойницата на Кайли е танцьорка от Сидни, която е възпроизвела певицата, за да помогне на скулптора да произведе окончателната версия.

Корлет в момента води преговори за подобна статуя с друга известна лейди от Мелбърн - дамата Една Евъридж, която той смята да постави редом с Кайли в "Пътеката на славата".

Сервитьорката София Джеймс на 27 години заяви, че позирането й е дало възможност да стане известна. Тя твърди, че е голям фен на Кайли.

"Когато бях по-млада, винаги се опитвах да прикрия задника си, който беше доста изразителен, точно като нейния. Радвам се, че певици като Кайли и Джей Ло го направиха моден..."