Кайли Миноуг и Дзукеро ще бъдат поканени да участват във втората част на българския „Мюзик айдъл". Те са предвидени в програмата като ментори - хора, които ще обучават и напътстват нашенските кандидат-звезди.

Освен предполагаемите музикални величия, в менторството ще се включат и известни родни изпълнители, обещават продуцентите Иван и Андрей.

Вторият сезон на шоуто ще бъде доста по-различен от познатия ни вече формат. Предаването ще се излъчва всяка делнична вечер, което се случва за пръв път в историята на шоуто. Така се постига засилен риалити елемент, поясниха двамата водещи.

До малките концерти ще бъдат допуснати не 40, а 18 души - 9 момичета и 9 момчета, с които публиката ще се запознае по-отблизо и ще може да определи любимеца си на базата на по-широки знания.

Финалистите ще се борят за договор с „Вирджиния рекърдс" и за парична награда, предоставена от bTV, която ще отиде за подпомагане кариерата на победителя.

Тази година кандидат-идолите са 12 000, тоест с 30% повече.

Във втория кръг на Music Idol са допуснати и по-нестандартни претенденти, като 12-годишно момиче, 68-годишна жена и незряща девойка.

Най-колоритният кандидат обаче се появил на кастинга в София, но Иван и Андрей, подсмихвайки се, запазиха в тайна с какво се е отличил толкова силно.

„Ако си мислите, че в България бъка от таланти, лъжете се", каза Фънки за нелеката работа на журито, в което участват Люси Дяковска, Есил Дюран и Вили Казасян, чийто бенд ще е специален гост на шоуто.

Група „Акага" и „Те" с вокал Преслава Пейчева ще се погрижат за инструменталната част на "Мюзик айдъл 2" за финалните 11 концерта.

Вторият сезон на формата стартира на 25 февруари по bTV и ще се излъчи в 71 епизода.