Снощи се проведе отчетно-изборното събрание на НЧ „Тодор Пеев” Етрополе. В Малкия салон на читалището бяха дошли  136 от членовете, който кворум даваше възможност за пълноценното протичане на събранието.
Основен доклад за работата на читалищното настоятелство, на ръководството и на самото читалище като институция за изминалия тригодишен мандат прочете председателката Мила Манчева.
Разискванията станаха след представяне на отчета на Проверителната комисия и на проекта за бюджет за 2009 година. Изказаха се инж.Васил Христов, Виолета Йекнич, Станка Димитрова и кмета на общината инж.Богомил Георгиев. Върху липсата на кино в Етрополе, неработещата малка зала към читалището, тази на някогашния видео-клуб, слабата координация на културните институции между Етрополе и побратимените градове наблегна инж.Васил Христов. Върху необходимостта от изграждането на състави към читалището за съвременни танци акцентира Виолета Йекнич. По-обстойно беше изказването на кмета инж.Богомил Георгиев-разширяване спектъра на дейностите в читалището, младежкият духов оркестър да увеличи своята численост, създаването на мажоретен състав, нуждата от сериозен ремонт на читалищната сграда, по-широка възможност за изява на самодейните състави бяха между акцентите на неговото изказване.
Прие се нов Устав на читалището, като се променя и името му в НЧ „Тодор Пеев” 1871 година”.
След изказванията събранието прие представените документи и пристъпи към гласуване на ново ръководство на читалището.
След освобождаване на досегашното Настоятелство и на Проверителната комисия трябваше да бъдат избрани новите им състави и председател на читалището.
Чрез тайно гласуване за членове на Настоятелството бяха избрани: Калинка Пушкарова, Десислава Найденова, Христо Андреев, Мила Манчева и Малина Василева.
В Преброителната комисия влизат: Иван Чипев, Лазар Василев и Красимира Линкова.
По устав председател на читалището трябваше да се избира измежду избраните вече 5 члена за Настоятелство. След отвода на трима от тях, с тайно гласуване трябваше да се избира за председател между Христо Андреев и Малина Василева. За това гласуване бяха вече останали 100 от присъстващи на събранието. От тях една от бюлетините се оказа недействителна и така с 51 гласа за Христо Андреев срещу 48 за Малина Василева, председател на читалището стана Христо Андреев-директор на СОУ „Христо Ясенов” Етрополе.