Седмица преди старта пред новият старши треньор Петър Клечков е изправен пред доста кадрови проблеми. На облекчен режим се готви Атанас Радев, който близо седмица не тренира заради начален стадий на бронхопневмония. За радост заболяването бе открито  и лекувано навреме и Наско вече се чувства добре.

Не така е положението с други двама баскетболисти, които миналата седмица получиха неприятни контузии. След сблъсък със съотборник по време на тренировка Бойко Миленков почувства силни болки в гръдния кош и рентгеновата снимка показа недвусмислено, че има спукано ребро. Бойко не тренира и е почти сигурно, че няма да играе във Варна. Също на тренировка лошо падна Кирил Райков и пристигналият веднага медицински екип констатира мозъчно сътресение. На него също му е дадена почивка при под всекидневен лекарски контрол, предстоят допълнителни прегледи.

За капак на всичко все още към отбора не се е присъединил единственият чужденец Марко Янюшевич. Процедурата по издаването на работна виза се проточи доста дълго време с много проверки по инстанциите, от които зависи това. Оаква се той да дойде от Сърбия тази седмица. В родината си е водил подготовка с Цървена звезда