Софийският градски съд даде ход на делото срещу бизнесмените Марио Николов и Людмил Стойков. Те заедно с още петима души са обвинени в пране на пари по програма САПАРД на стойност 7,5 милиона евро. Адвокатите на подсъдимите поискаха прекратяване на наказателното производство поради допускане на процесуални нарушения в обвинителния акт. Съдът не се съобрази с исканията на защитата и се очаква по-късно следобед да се произнесе относно искането за съкратено съдебно следствие

Магистратите категорично отхвърлиха твърденията на защитата за неяснота в квалификацията на деянията на подсъдимия Николов в обвинителния акт и даде ход на делото.

От своя страна другият бизнесмен Людмил Стойков отхвърли твърденията, че е участвал в престъпна група с Марио Николов, занимаваща се с пране на пари чрез офшорни фирми: „Колкото се може по-бързо да се изясни случаят, за да паднат обвиненията от мен, защото вече три години и половина се удря върху имиджа ми и вече става много дълго време. Людмил Стойков няма офшорки, няма сметки в чужбина, няма имоти в чужбина. Много неща се твърдят, но никой не иска да ги провери. Всеки си говори каквото си иска и накрая се превърна в медиен процес по изказване на различни хора. Отвсякъде има съдебни поръчки, да сте чули нещо срещу мен да има до момента? Две години и половина вече се праща Германия, Швейцария, Лихтенщайн, Люксембург, Америка, къде ли не. Да сте чули някъде да има нещо?"

По-късно следобед се очаква предварително изслушване на страните по делото. Процесът е с насрочени заседания за утре и другиден.