Трима мъже, обявени за общодържавно издирване заради телефонни измами, се предадоха тази сутрин на полицията в Русе. Те дойдоха с адвокатите си, като заявиха, че са невинни.

Малко преди обяд в полицията дойде 38-годишният Мартин Атанасов Златев, придружен от адвоката си. Пред журналисти той обясни, че е научил от медиите, че е издирван. Мъжът, който последно е регистриран на адрес в Горна Оряховица заяви, че отрича да е свързан с телефонни измами, и че се предава, за да бъде изяснена ситуацията.

Малко по-късно се предадоха и 31-годишният Иван Атанасов Димитров и 29-годишният Атанас Маринов Атанасов, които също твърдят, че са невинни.

В понеделник русенската полиция задържа двама мъже, като обяви, че те са част от престъпната група, извършила серия измами на жители в Русенска област. Освен по познатата схема за катастрофа с роднина, те мамели и с ваксини за свински грип. Към момента са установени 12 случая с участие на хора от групата. Тогава областната дирекция на МВР обяви още трима за общодържавно издирване.