Народният представител от „Атака” Николай Пехливанов ще внесе предложение до министъра на МРРБ да се направят промени в технологичната част на проекта за регионалното депо в Трудовец. Идеята е тук да се внедри модерна технология, която гарантира опазване на околната природа чиста.
Това заяви депутатът по време на приемната си с граждани от Ботевград. Той ги запозна с отговора, който е получил от еко-министъра Нона Караджова на питането си за регионалното депо.
Николай Пехливанов е задал писмен въпрос и за кариерата в Скравена. Депутатът пита  министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевналиев до кога е срокът на концесията за кариерата, какъв обем материал е разрешено да се добива, разширявана ли е площадката и съгласувано ли е  с различните институции.
Отговор на питането си за кариерата все все още не  е получил.

Депутатът от "Атака" се ангажира и с лични проблеми на много жители на община Ботевград. "За решаването на някои от проблемите аз лично не мога да помогна, но ще поискам от съответните институции, от чиито компетенции са те, да активизират процедурите по взимане на решения", каза Николай Пехливанов пред наш репортер.