Четирима максирани бандити отвлякоха сина на общински шеф. 20-годишният студент Румен Гунински бе похитен докато разхожда кучето си пред НСА между арката и Зимния дворец. Сигнала за похищението бил подаден в 19.49 ч. на тел. 112. На спешния номер се обадил неговият приятел. Младежът викал объркано как Румен е качен в бял бус. Запомнил дори първите букви и две цифри на номера СА 74.
Момчето обяснило, че двамата с Румен и кучето му, порода чао-чао, вървяли по тротоара, когато бусът бял "Форд Транспортер" спрял да тях. В първите секунди те не обърнали внимание, тъй като решили, че возилото паркира. В следващия момет обаче трима от похитителите слезнали, хванали Румен за ръцете и започнали да го дърпат към буса. Кучето му се изплашило и се опитало да защити стопанина си. В схватката то успяло да захапе една от обувките на Румен, която останала в устата му. Бандитите обаче издърпали момчето, качили го в буса и офейкали в неизвестна посока. Приятелят на Румен изпаднал в паника и веднага набрал спешния телефон. На място за минути се струпали десетки студенти, които започнали панически да звънят на родителите си.
За инцидента веднага бил информирано и семейството на Гунински. Баща му - общинаря от Правец Румен Гунински по спешност тръгнал към София. Той е един от най-приближените на шефа на ЛУКойл Валентин Златев.
Главният секретар на МВР Калин Георгиев коментира, че похитителите най-вероятно са добре известна на полицията банда, която зад гърба си има още куп подобни престъпления. Георгиев допълни, че няма данни отвлечения студент да е криминално проявен или регистриран за хулиганство. Цяла нощ полицията разпитва десетките свидетели на отвличането на Румен Гунински. Той има по-малък брат на име Стефан, която учи в столично школо.

Името на бащата Румен Гунински, според "Дакси", фигурира в няколко фирми. Това са  "Университетски недвижими имоти-Правец",  " Булит", " Фламинго" и "Рум ойл", "Голд тайм", участва в сдружение на частните търговци в община Ботевград "Орханиец 98", "футболен клуб - Правец-99", Фондация за възстановяване на
правешкия възрожденски манастир "Св.Теодор Тирон", сдружение
"Обединен спортен клуб-Правец- 2008".