Няма нова информация за отвличането на Румен Гунински-младши, до момента не е постъпвала информация за откуп. Това заяви градският прокурор на София Николай Кокинов. До момента не е изключена нито една от възможните версии, по които МВР и прокуратурата работят.

Градският прокурор призна, че има сходен почерк и сходни моменти в действията на групата, отвлякла Румен Гунински, с други извършени отвличания. Кокинов обаче отказа да посочи с кои други отвличания е сходно. Той уточни само, че въз основа на този анализ се търсят извършителите на престъплението. Обикновено похитителите установяват контакт със семейството в първата една седмица след отвличането, отбеляза той.

Трима прокурори от спецзвеното в Софийска градска прокуратура са специализирани в разследването на отвличания съгласно европейския и американски опит, допълни Кокинов. Той заяви, че няма официални данни за изтичане на информация от МВР или други органи към групата похитители, но има подозрения за това. Очевидно сме по-слаби при разследването на този тип престъпления, приза още градският прокурор.

Образувано е досъдебно производство за публикувания във вестник „Галерия" отчет за работата на ДАНС, съобщи говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова. То е за изтичане на информация, която представлява държавна тайна и е срещу неизвестни извършители, които обаче са служители на ДАНС, настоящи и бивши, които са имали достъп до този документ. Изяснява се колко са те. За момента не може да се коментира дали може да се търси отговорност от вестника, уточни Кожухарова.  За разработката „Галерия", по която тече нова проверка, са изискани материали от МВР и ДАНС и тя се наблюдава лично от заместник главния прокурор Бойко Найденов.