Аристократичноста на нападателите на Базел спаси ЦСКА от домакински срам, подхождащ повече на вечния опонент от "Герена". Червените загубиха с 0:2 третата си среща в групите на Лига Европа, но можеше да инкасират поне още три пъти по толкова, след като Фрай и компания профукаха повече от половин дузина стопроцентови положения. "Армейците" затвърдиха негативната тенденция от края на миналия месец да играят все по-слабо, потвърждавайки опасенията на наставника Любослав Пенев, че отборът е в сериозна криза.


Най-обезпокоителното за Чичовото е, че "червените" са загубили и мотивация да се борят, като още в 20-ата минута приеха, че губят мача. Именно тогава Александер Фрай се възползва от глуповата грешка на Кирил Котев, позволил на топката да го прехвърли, и швейцарецът от чиста позиция откри резултата. Базел можеше да открие още по-рано, когато Щрелер надбяга "тролеите" Котев и Иванов, но би в Кардажов. В 9-ата минута ЦСКА сътвори първото си и последно горе-долу чисто положение - Йордан Тодоров по диагонал нанесе нескопосан удар.


Фрай имаше още три чисти голови положения преди да бъде сменен в края на срещата, като все пак реализира едно от тях. В 63-ата минута той използва пробив и центриране на Карлитос и надсакачайки Бранеков с глава оформи крайния резултат. Това бе и първата домакинска загуба на ЦСКА в Европа от 9 мача насам. За последно "червените" загубиха вкъщи отново в групите, но на турнира на УЕФА, когато паднаха с 0:1 от Хамбургер. Поражението закотви "армейците" на последното място в групата, напук на заканите на Любослав Пенев, че ЦСКА ще гони до последно първото място.