На 24 октомври, събота, от 19:30 часа започна отчетно-изборното събрание на Сдружение „Клуб на дейците на културата”.
По традиция бяха изслушани и приети докладите на Управителния съвет на Сдружението и на Ревизионната комисия.
Виолета Цолова, инж.Васил Христов, Станка Димитрова, Кирил Лихарев и Марин Дицов направиха конкретни предложения за по-нататъшната работа на Сдружението и на неговия Управителен съвет и на Ревизионната комисия.
В работата на събранието взе участие и заместник-кметът на Общината Росица Христова, която наред с отправените критични бележки към досегашната дейност на Клуба, подаде ръка за съвместна по-нататъшна работа на Общината с бъдещото ръководство.
Като ключов въпрос, който стои за разрешаване в най-близко бъдеще са взаимоотношенията между Клуба като институция и ресторантьорската дейност, която се осъществява  в помещението му.
Освен това предстои да се приемат оперативен и финансов план на Сдружението.
Присъстващите 21 от записалите се 30 членове приеха някои поправки в Устава на Сдружение „Клуб на дейците на културата” и избраха 5-членен състав на Управителния съвет и 3-членен състав на Ревизионната комисия.
За председател на Управителния съвет бе избран инж.Васил Христов, който остана единствената предложена кандидатура след отвода на досегашния председател Иван Хлебаров.
Избирането му беше с явно гласуване от общото събрание измежду избраните нови членове на Управителния съвет.    
Той ще работи с екип в състав: Иван Пейчев, Марин Дицов, Иван Хлебаров и Павел Билев.
В Ревизионната комисия влязоха Иванка Димитрова, Наталия Цветкова и Виолета Цолова.
В благодарственото си слово след избирането му инж.Васил Христов нахвърли основните приоритети, по които ще се работи на първо време – изработване на програмен и финансов план, определяне на един ден от седмицата само за клубна дейност в помещението на Клуба на дейците на културата, извършване на ремонт на сградата и на Клуба, по-широка дейност с децата и с неправителствени организации в областта на културата, привличане на спонсори и преговори с общината за намаляване на наема за помещението.