Дни преди края на оцеляването петимата останали в играта прекараха своя пореден гладен ден.

Останал без имунитет, Финдо като че ли вече се беше примирил, че бившите Тортуга ще изгони именно него при следващия племенен съвет.

Очевидно останалите бяха на същото мнение и на няколко пъти заявиха, че ще изгонят именно него и няма смисъл той да се ядосва и да изпуска нервите си.

Така последният барбадосец, един от най-колоритните и силни играчи в "Експедиция Робинзон", реши да бъде откровен с четиримата си съотборници, които се разчувстваха от споделеното.

Според Финдо той всъщност не принадлежи към нито едно от бившите племена

и е единственият истински член на Дрейк

Светла, Лъчо, Бъч и Жоро Костадинов, от своя страна, признаха на фитнес инструткура, че е истински победител и го смятат за най-достойния от племето Барбадос...

Поредното утро завари Дрейк будни и търсещи храна. Уви обаче - такава не беше намерена, и това принуди оцеляващите за пореден път да разчитат на малко гнили кокоси.

След оскъдната закуска в пощата пристигна писмо, което призоваваше участниците на игра за два гласа на предстоящия племенен съвет.

Този път те трябваше да състезават, като скачат с чували. Последният финиширал отпадаше от изпитанието, а останалите продължаваха във втори и трети кръг.

В крайна сметка до финалното надбягване стигнаха Бъч и Станислав

Дилян завърши състезанието първи, а Финдо даде всичко от себе си, макар вече да нямаше смисъл от това.

В ранния следобед Дрейк се запътиха към пещерата за племенния съвет. Още в самото начало се изясни, че колебания в гласуването няма да има.

Въпреки че Финдо предварително знаеше изхода от вота, той нито за миг не обвини племето, че е постъпило лошо с него. На няколко пъти той сподели, че

не е могъл да издържи на условията и просто е искал да напусне играта

Малко след това дойде ред и всеки да пусне бюлетината си, като преди това Светла Димитрова за пореден път сподели, че се радва от излизането на Станислав, защото го смята за силен противник.

Изненади нямаше - поредния изгонен от Дрейк беше Станислав. Веднага след като Владо Карамазов изгаси факлата му, той хукна към изхода на пещерата, без дори да подозира, че оцеляването продължава...