През тази година бяха изградени редица нови канализации и водопроводи. Извършен бе ремонт на старата канализационна и водопроводна мрежа. Преобладаващ дял от инвестициите в тази насока имат селата. Общо направените капиталовложения по това направление са 2 514 094 лв.
За изкърпване на дупки, асфалтиране на улици и тротоари, поставяне на бордюри в града и селата са вложени 1 178 557 лв. през настоящата година.
С цел подобряване безопасността на движение са отремонтирани над 100 броя пътни знаци, направена е пътна маркировка на основните улици и оживени кръстовища при училища, детски ясли, градини и паркови площи.
1 839 928 лв са разходвани за ремонт на покриви, улуци, водосточни тръби, санитарни възли, отоплителни и ВиК инсталации, вътрешни и външни фасади на детски градини в община Ботевград. Това е посочено в информация за готовността на община Ботевград за работа при зимни условия, която ще бъде обсъдена и гласувана на предстоящата сесия на ОбС.
В информацията на общината е посочено още, че подготовката на селата за зимния сезон е съсредоточена главно в няколко направления : снегопочистване, снабдяване на населението с отоплителни материали, организиране снабдяването с необходимите храни на по-отдалечените села, улично осветление, ремонти на обществени сгради, улици.
Предвидени са аварийни групи, които ще работят за поддържане на пътищата, тротоарите, площадките, автобусните спирки и речните корита. Осигурени са сол и пясък за опесъчаване, както и необходимите инструменти за тази цел. Ще се организират дежурство за работа през нощта при снеговалеж.