Бюджетът следва една модерна либерална политика и продължава политиката на поощряване на растежа. С тази теза Йордан Цонев и Милен Велчев защитиха бюджета на правителството в студиото на БТВ.

По думите на Цонев правителството и по-конкретно либералните партии „неотклонно изпълняват обещанията си", а модерната лява политика по-скоро се измерва с едни либерални и икономически мерки.

„Начинът на облагане на хазарта преди 10 години беше адекватен, сега законодателството трябва отново да се промени. Нямам намерение да обяснявам, че плоският данък е социален, плоският данък поощрява растежа", допълни Милен Велчев.

Йордан Цонев обясни и промените в начина на облагане на хазарта, които бяха приети. Според него всички промени в цените на таксите не са направени, за да се стимулира един от хазартните босове в България - Васил Божков. Цонев посочи, че в момента законодателството и начинът на облагане на хазарта са остарели и неадекватни, тъй като около 700 000 милиона се въртят в нелегалния хазарт по интернет.

Електронният хазарт е на тъмно и пак трябва да го извадим на светло", каза Йордан Цонев и посочи, че ще предстои лицензиране на електронните портали за облагане. „В момента мислим за друг вариант и за още промени в законите. Реално няма да намаляваме данъка и облагането на хазарта, нека хората не мислят това", коментира зам.-председателят на ДПС.

Модерната лява политика е, когато стимулираш икономическия растеж - намаляване на данъците, увеличаване на капиталовите разходи, създаване на инвестиционен климат. Три неща, които ние правим безотказно във всеки бюджет, коментира още заместник-председателят на ДПС, като отчете и положителната роля, която е изиграл лидерът на БСП.