Преди няколко години някои от училищата в общината сключиха договори със Служба Трудова медицина „Рагон” ООД.
За пореден път през годините днес беше извършен профилактичен преглед на работещите в Професионалната гимназия, Основните училища в Лъга, Малки Искър и Брусен.
Прегледът включваше доплер на кръвоносните съдове, ехография на щитовидна жлеза, ехомамография на млечна жлеза, ехография на коремни и полови органи и аудиометрия на слуха.
При разговор с наш представител управителят на фирмата сподели,че „Рагон” ООД е създадена през 2002 година и е една от първите фирми по трудова медицина в района, която е регистрирана по здравни и безопасни условия на труд.
Разполага с 10 лекари, 6 инженера и технически персонал за поддържане на апаратурата. Правят оценка на риска и замервания, като разполагат с съответната апаратура за замерване на факторите на работната среда – шум, температура, влажност и осветеност. Имат и съответната акредитация за извършването им.         
Работят в сферата на образованието, промишлеността, съдилищата и прокуратурата в СЗ България. Обслужват половината от митниците в страната, както и общините в Свищов, Правец, Самоков и част от Етрополската общината. В техния обсег на дейност са хотелите в Боровец, цялата верига от хотели на „Феста Барцело” и др.
Разполагат със собствена апаратура, с която се правят прегледи на кръвоносните съдове и сърцето; всички видове ехографии-коремни, на половите органи, щитовидната жлеза, доплер на млечна жлеза за туморни и ракови образования на гърдите; ЕКГ на сърце; аудиометрия на слуха, както и скенер на цялото тяло.
Извършват още очна компютърна диагностика от лекар оптик. Фирмата разполага с клинична лаборатория.
Освен с посещения на звената, с които имат сключени договори, във фирмата се извършват и частни изследвания.
Седалището им е в София в ЖК „Красна поляна, бл. 105, вх.А, ет. ІІІ, ап. 9, тел./факс/ 02-8295751 или 0898 792256.