Повечето хора са погълнати от желанието да бъдат успешни. Има стотици хиляди книги и статии, които ни казват как да постигнем това. Но какво наистина означава да си успешен? Има ли вълшебна формула за постигането на успеха? По всяка вероятност се иска нещо повече от това да си поставяш цели и да зачеркваш задачи от списъка си.

Най-разпространените дефиниции на успеха се свързват с финансов просперитет или постигане на цели. Ако попитате всеки човек какво е отличителното на успеха, ще получите много различни отговори. Някои хора изглежда имат всичко, но това счита ли се за успех? Много хора преследват идеята за успеха през целия си живот, поставят си целта и планират как да я постигнат, без наистина да са дали отговор за себе си какво е успехът.

Двете основни причини хората да се чувстват неуспешни са:

- Неадекватни показатели, по които да определят кога е постигнат успехът. Изградете си достъпни системи за измерване и последователност, по които да отразявате осъществените цели. Това осигурява обратна връзка и награди по пътя на изпълнение.

- Вътрешните и външните знаци са в контраст. Показателите за успех са как се чувствате вътрешно и външно. Ако имате външни резултати без вътрешна хармония, възниква дисонанс и чувство за празнота.

 

Преди да започнете с това, което определяте като ключ за успеха в живота си, отделете малко време да обмислите собствената си позиция. За да направите това, създайте план, в който да фокусирате и контролирате себе си и живота си.

- Дайте си възможност. Разберете себе си и как работи живота ви. Изградете си самоуважение, умствена дисциплина и вътрешна сила. Бъдете истински и честни със себе си и с другите. Живейте успешно в съзнанието си.

- Бъдете отворени за по-голяма сила. Намерете повече смисъл, цели, забавления в живота. Свържете се по-дълбоко с вътрешното си аз и същността си. Вслушвайте се в интуицията си и вътрешния си мъдър глас. Засилете радостта и изобилието чрез отношение на любов и благодарност. Знайте кои сте, къде сте и кои искате да бъдете.

Планирайте живота си

Когато създадете план за живота си, може да започнете да виждате възможности как да създадете живота, който искате, да осъществите мечтите си и да постигнете огромен успех. Можете да почувствате удовлетворението да имате всичко това и да се насладите на постоянния поток от даване и получаване с чувството на задоволство и щастие.

Нищо не осигурява възвръщането на енергия така както да се научим да живеем с отворено сърце и "успешно съзнание". Помислете си, това може да ви помогне да откриете уникални възможности и никога няма вече да се оплачете или вините някого или нещо, защото никога няма да мислите по този начин. Вашите разбирания за успеха ще се променят и всичко, което искате, ще идва при вас по естествен начин, а вие ще излъчвате успех, където и да отидете.