В Китай започва серийното производство на лимузината Hongqi HQE, чието име се превежда като „Червено знаме". Цената на автомобила ще бъде около 4 млн. юана, което е близо 396 000 евро. Разработването на модела е отнело две години на компанията FAW.

Първите седемнадесет автомобила са направени за правителството на Китай, а седем от тях вече са взели участие в парада по случай Националния ден на Китай. Дължината на автомобила е 6,4 м, масата му е 4,5 т. 12-цилиндров мотор, разработен в Китай, задвижва огромната машина. Така нареченият втори ред седалки е заменен от едно-единствено пътническо място, монтирано в средата.

Hongqi HQE вече е четвърто поколение родна китайска правителствена лимузина от „Червения флаг". Първият такъв автомобил дебютира през 1959 г. и от тогава Hongqi влиза в действие при всички тържествени събития с участие на държавни лица. Преди време марката доста нашумя с факта, че моделите й удивително се придържат към външния облик на Rolls-Royce.

В началото на 2009 г. FAW заяви, че планира да пусне в серийно производство и високопроходими автомобили под марката Hongqi. Прототипът бе представен в Пекин преди една година. По размерите си автомобилът прилича на Porsche Cayenne, а сред предполагаемите му конкуренти се нареждат Audi Q7, BMW X5, както и моделите от гамата на Lexus и Acura.