Надявам се да успеем да задържим групата, която извършва отвличания, каза министър-председателят Бойко Борисов след среща със служители на Държавната агенция за национална сигурност и с директора на ГДБОП Станимир Флоров. Така той отговори на въпрос дали отвличанията у нас са предизвикателство към правителството.

В ДАНС вече ще се работи това, което повелява законът, допълни Борисов и изрази надежда, че името на ДАНС занапред ще се свързва с успешни операции, а не със скандали. По повод скандалите в агенцията, премиерът заяви, че това вече е затворена страница, че е разговарял със служителите, които според него са мотивирани да работят.

Премиерът допълни, че за всичко, което ще се случва в ДАНС, отговорност ще носи заедно с председателят на агенцията Цветлин Йовчев.

Бойко Борисов е обсъждал със служители в ДАНС начина за изготвяне на документи в агенцията и начина за предотвратяване на изтичане на класифицирана информация, каквито случаи е имало досега.

Всеки един от служителите е получил проектозакона за ДАНС и до петък ще може да изрази мнение. Премиерът не отрече, че и в ДАНС, както на много други места, ще има съкращения.

Премиерът Борисов е наредил да се възстанови стола за хранене в бившата Национална следствена служба, тъй като по думите му, служителите "или минали на кетъринг, или обикалят по кръчмите и кафенетата около сградата".