През последната седмица продължи активната дейност на РИОКОЗ – Софийска област по организиране и прилагане на мерки за ограничаване разпространението на заболяванията от новия грип А/ H1N1/.

По този повод беше сформиран Областен пандемичен комитет /Регионален щаб/. Бяха изготвени и разпратени: писма до всички училища и производствени предприятия за запознаване с епидемичната обстановка и препоръки за действие; два нови здравно–промотивни материала по въпросите на грипа за населението; създадена беше организация за своевременно получаване на информация за отсъствията на учениците, въз основа на която ще бъдат предприемани  незабавни конкретни действия.

Интернет сайта на РИОКОЗ – Софийска област беше обновен. На него са качени алгоритмите за действие на медицинския персонал, указание за приложение и дозиране на антивирусния препарат Тамифлу, здравно–промотивните материали за населението, както и актуална информация за епидемичната обстановка в областта.
Адресът на сайта е http://www.riokoz-sfo.com. На страницата на РИОКОЗ – София област е обявен график на дежурните епидемиолози до края на годината.