Селекционерът на българския баскетболен национален отбор Пини Гершон пристигна тази сутрин в София, за да преговоря с ръководството на родната федерация за евентуално продължаване на ангажиментите му към представителния тим.

Късно тази вечер и утре Гершон ще води разговори с президента на централата Михаил Михов и след това ще обяви решението си. В момента той е треньор на израелския гранд Макаби (Тел Авив), с който печели три пъти шампионската титла на Европа, а освен това към него има изключително добра оферта от страна на израелската федерация да застане начело на националният отбор на своята родина.

В последните 2 години Гершон работи с тима на България срещу символичното заплащане от 1 долар, а новите му изисквания отново няма да се предимно финансови, а най-вече по отношение на организацията, мащабите и качеството на работа в баскетбола у нас, който според него изостава катастрофално по отношение подготовката на треньорите и младите състезатели.

На летище София Гершон бе посрещнат от старши треньора на Левски и асистент на израелеца в националния ни отбор Константин Папазов.