Мъжкият национален отбор записа трета поредна победа в подготовката си за Евробаскет 2009 в Полша. В зала "Универсиада" избраниците на Пини Гершон победиха Белгия с 91-66. Много добър мач изнесоха Деян и Калоян Иванови. За близо 28 минути на терена Деян записа 15 точки, 10 борби и 3 "откраднати топки". Близнакът му игра малко повече от 15 минути и също завърши с 15 т. Филип Виденов се отличи с 14 т., а капитанът Тодор Стойков завърши с 11. За пръв път в тима за мач се появихаигралите с националния отбор за мъже до 20-годишна възрастБожидар Аврамов и Александър Янев. От тях обаче само Аврамов попадна в групата за двубоя.

За гостите 14 точки вкара Ранди Овенеке. Със 7 точки и 6 борби пък се отличи шампионът в НБА Дидие Мбенга от "Лос Анджелис Лейкърс".

"Очаквах Белгия да е на по-високо ниво от Португалия. Макар това да не бе очевидно, ще видите в другия мач утре, че съперникът ни е класен. Направихме много грешки въпреки, че водехме с много в един момент. Искам да изчистим тези проблеми, защото ще имаме нужда да играем концентрирано по 40 минути на мач. Това ще е много важно в Полша", коментира Пини Гершон.