От днес дилърите на Mercedes-Benz вече приемат поръчки за новия суперавтомобил SLS AMG, чиято базисна цена в Германия започва от € 177 310.

Едва ли обаче бъдещите собственици на това бижу ще се задоволят със стандартното оборудване и вероятно голяма част от тях ще поръчат своя автомобил с доста от допълнителните глезотии, които Mercedes са предвидили за него.

Така например, високопроизводителна керамична спирачна система се предлага за „скромните" € 9 000, спортно окачване AMG - за € 1 200, ковани джанти с дизайн 10 спици - за € 2 000, а карбонов капак, покриващ двигателя - за 4 000 евро.

Една от най-интересните опции за Mercedes SLS AMG е изборът на цветове. "Monza Grey Magno" струва € 3 250, а тези които желаят да се оглеждат в своята машина, като в огледало, ще трябва да се бръкнат с € 10 000 за специалния „Alubeam Silver".

За интериора на SLS AMG се предлагат спортни седалки (€ 3 300), карбонови декорации (€ 3 500), ексклузивен кожен салон от напа (€ 2 500), първокласна аудио система Bang & Olufsen BeoSound (€ 5 900) и др.

Първите доставки на Mercedes SLS AMG са предвидени за пролетта на 2010-та, но не си мислете, че ще успеете да се вредите за тях, тъй като поръчки са направени за месеци напред. Ако все пак разполагате с нужната сума и на всяка цена желаете да притежавате такъв автомобил, то директно отивайте в най-близкия шоурум на немската марка, пък може и да ви уредят с един.