Още миналата седмица от Mercedes обявиха, че в завода на компанията в Зинделфинген е стартирало производството на SLS AMG, но днес стана известно и каква ще е неговата цена в България.

Ако искате да притежавате Mercedes SLS AMG, то трябва да сте наясно, че удоволствието да разтворите „крилата" му и да „полетите" с него ще ви струва най-малко 352 427 лв. с ДДС, освен ако не решите да оборудвате автомобила с някоя и друга екстра.

При производството на SLS се набляга изключително на ръчната работа. Шасито и алуминиевата каросерия се правят в австрийския завод на Magna Steyr, като теглото на конструкцията е едва 241кг., благодарение на използвани иновативни технологии.

Ръчната изработка е задължителна и във фабриката за двигатели на AMG в Афалтер, където V8 двигателят, с мощност 571 к.с., се сглобява на принципа „един човек - един двигател".

На финала двата основни компонента се транспортират до производствените съоръжения в Зинделфинген, които бяха усъвършенствани и покриха най-високите стандарти, за да поемат финалното асемблиране на Mercedes SLS AMG. Там висококвалифицирани специалисти отделят нужното внимание на всеки един детайл, а в завършителния етап автомобилът е предмет на допълнителни щателни проверки на качеството.