Когато сме в лошо настроение животът ни се струва сив и нищо не ни радва. В такива моменти може да изпаднем в пълно униние и да се затворим с себе си.

Ето няколко предложения, които ще ви помогнат да се ободрите и отново да повярвате, че животът е прекрасен.

Вземете си почивен ден.
Разбира се, можете да отложите борбата с лошото си настроение за уикенда, но тогава пък може да не успеете да си починете пълноценно. От една страна, ще бъдете заобиколени от членовете на цялото семейство, а от друга - ще възникнат куп неотложни (домашни) работи.

Наспете се добре.
След като имате почивен ден, грехота е да не се наспите добре - докато мъжът ви е на работа и в къщи няма никой. Забравете за всякакъв будилник! След като се събудите в 11 часа, денят може да ви се стори по-прекрасен.

Заемете се с шопинг.
За никого не е тайна, че това е проверено средство, което помага при униние. Но само в случай, че после няма да ви обхване чувството за вина за покупките, които вече ви се струват твърде скъпи и не особено необходими. Затова определете каква сума бихте похарчила без никакви угризения на съвестта и... направо към магазините.

Пригответе си нещо вкусно за ядене.
Разбира се, можете да отидете в най-близкия магазин и да си купите торта, шоколад или бонбони. Но приготвянето на любимото ястие е отличен антидепресант. Изяжте приготвеното самостоятелно или го споделете със семейството си.

Направете си киномаратон.
Ако имате натрупани дискове или касети с филми, които поради липса на време не сте успели да гледате, настанете се удобно и им се наслаждавайте.

Сменете обстановката.
Ако не обичате спокойната почивка и ви харесва постоянно да сте в движение, заминете някъде. Ако имате кола, само след 1-2 часа вие можете да бъдете в някои приятно градче, където със сигурност ще видите нещо забавно. Ако нямате кола, не си струва да се отказвате от разходката. Разходете се из родния си град. Потърсете нови непознати улици - новите впечатления са ви гарантирани!

Посетете СПА-център.
Водните процедури са прекрасно средство за премахване на умората и лошото настроение. Вие можете просто да поплувате или да се занимавате с аква-аеробика - резултатът и в двата случая ще бъде положителен.

Отделете време за външността си.
Можете да отидете в салон за красота или да си направите собствен салон в своя дом. Главното е да не забравите за нито една част от тялото си. Вземете си ароматна вана, намажете се с всевъзможни масла и лосиони, направете си маска за коса, оправете маникюра и педикюра си. Списъкът може да се продължи до безкрайност.

Правете секс.
Спомнете си кога за последно сте правила секс повече от един час. Днес, след цял ден посветен на самата себе си, можете да си позволите това. Изненадайте половинката си с една незабравима нощ!

Уговорете своя приятелка също да си вземе почивен ден и прекарайте деня заедно.
Шопинг, кафе, козметика, женски клюки и какво ли още не! Дълго време ще помните този ден.