Футболният отбор на "Балкан" постигна шеста поредна победа в първенството на Югозападната "В" група. В неделя "зелените" съкрушиха като гости един от очерталите  се като лидери "Пирин 2001" с 2-0.

На терена в благоевградското село Покровник гостите започнаха авторитетно и още в петата минута Йонко Пейков заби гол с глава във вратата на домакините. Това е трети гол на бранителя на "Балкан", който миналия сезон бе титуляр в елитния "Спартак" Варна заедно със сегашния му партньор в защитата на "Балкан" Нено Ненов.

Гол-шедьовър бе второто попадение в мрежата на отбора на местната легенда Ивайло Андонов. В 64-та минута Мартин Топузов получи отличен пас от Подвързачов в наказателното поле, спря перфектно с гърди и закова топката  зад вратаря. Това бе гол в стил Роналдиньо, смятат очевидци. По повод елегантното изпълнение на бившия футболист на столичните "Славия" и "Локомотив", и който самозваните футболни капацитети в Ботевград обявиха за дебел и непохватен.

Същият този Топузов бе проснат брутално в наказателното поле, но поуплашеният рефер подмина стопроцентовата дузпа. 

С тази победа "Балкан" запази първото място в групата с пълен актив от 18 точки в изиграните 6 срещи. Втори на 2 точки  е "Пирин" Благоевград.

Останалите резултати от този шести кръг:

Струмска слава - Витоша Бистрица 3 -0

Септември София - Пирин Благоевград 1-3,

Ботев 1937 Ихтиман - Малеш Микрево 1-1,

Сливнишки герой - Банско  1951 0-0

Пирин Разлог  -  Места Хаджидимово 0-0

Чепинец Велинград - Люлин 2-4

Велбъжд Кюстендил - Миньор Бобов дол 1-0

Локомотив 101 - Септември Симитли 1-1,

Левски Елин Пелин - Хебър Пазарджик 3-0