Майката на убития преди почти година в Студентски град Стоян Балтов - Зарка Димова е категорична, че убийците на сина й са четирима. В предаването „Пропаганда" на Дарик Димова обвини градския прокурор на София Николай Кокинов за продължителността и хода на делото за убийството на сина й. На 13 ноември тази година второкурсникът по фармация Стоян Балтов трябваше да навърши 21 години. Делото за смъртта на студента е върнато на прокуратурата за доразследване. Прокуратурата обвинява за инцидента на 5 декември миналата година Вили Георгиев и Александър Данаилов. Съдът освободи от ареста Георгиев и му наложи мярка „домашен арест". Другият подсъдим - Александър Данаилов - остава в ареста.

Ето какво каза за делото майката на Стоян:

„Аз смятам, че делото продължи толкова дълго време, защото Софийска градска прокуратура не иска да повдигне обвинение на убийците на сина ми. Това е единият вариант или не може - възможно е да не може. Убийците на Стоян не са двама. Третият е Светлозар Стоилов, а четвъртият е Мирослав Станчев. Мирослав и Светлозар не са обвинени. След като прочетох свидетелските показания на тези момчета, прочетох и на Светлозар, в които той казва: „Бях пиян, нищо не помня". Всички останали цитират неговото име като убиец на моя син. За този Светлозар Стоилов оттогава прокуратурата трепери над него, не дават дума да се издума. Лично се срещнах с прокурорката по нашето дело. Казах й: „Мисля, че Светлозар Стоилов също трябва да бъде обвинен". Подскочи два боя, делото ще се разводни".

Къде са убийците на сина ви сега?

Само единият е в ареста - Александър. Сега се притеснявам, че ще има друго дело, защото тогава ще освободят и Александър. Това чакам аз от Софийска градска прокуратура. Чудя се на г-н Кокинов. За мен той е един отрицателен герой. Как пускаш, г-н Кокинов децата си на училище? Тези убийци, които пуснахте, ще ви убият децата. Той е убиецът над нашето семейство.

Това е много сериозно обвинение, което хвърляте върху градския прокурор на София. Него ли обвинявате за това, че делото е на никъде?

Да, него обвинявам. Не знам дали ще съм жива, за да чуя присъда. Ако е някоя унизителна - синът ми не заслужаваше такава, не желая да я чуя.

Стоян Балтов бе зверски убит от ударите на свои връстници на 5 декември миналата година пред столичната дискотека "Амнезия" в Студентския град. По идея на брата на Стоян Борислав Балтов през февруари бе учредена фондация на името на студента. Борислав и близките му развиват благотворителна дейност в полза на образованието, здравеопазването и спорта за деца и хора в неравностойно положение.