Променено е обвинението за убийците на студента Стоян Балтов, съобщи началника на Седмо РПУ в София комисар Петър Неделчев. Към двамата младежи е повдигнато обвинение по чл. 116 за убийство, като наказанието, предвидено за подобно престъпление, е между 15 и 20 години затвор. До сега Вили Георгиев и Александър Данаилов бяха с повдигнати обвинения за тежка телесна повреда и убийство по непредпазливост.

Шефът на Седмо РПУ съобщи още, че в момента се работи за изграждането на видеонаблюдение в Студентски град, с което да се облекчи работата на полицията. Неделчев заяви, че по данни на полицията, след полунощ в заведения в Студентки град, се събират масово представители на организираната престъпност в столицата.
Кметът на район „Студентски” Димитър Дилчев съобщи, че от бюджета на общината са заделени три милиона лева за изграждането на инфраструктурата в квартала. Парите ще отидат за строежи на булеварди, улици, спортни площадки и осветление.

От своя страна народният представител Пламен Панайотов каза, че се готвят промени в три закона, които да спомогнат за решаването на проблемите с реституцията на земи в района.