В началото на минилата седмица педиатърът д-р Румяна Петкова бе освободена от работа в болницата. Тя не отрече, че причината е възникнал конфликт между нея и управителя на МБАЛ д-р Филип Филев. “Отношенията ни се влошиха, когато отидох при д-р Филев, за да поискам помещение за частен кабинет. Той отказа да ми предостави такова. Наложи се да потърся съдействие от кмета на общината. Въпросът бе решен веднага. Вероятно това настрои още повече д-р Филев срещу мен. На 16 ноември ми бе връчена заповедта за прекратяване на трудовите правоотношения. Основанието бе изтичане на шестмесечния изпитателен срок, за който бях назначена на длъжността “Ординатор” в детското отделение на МБАЛ. Управителят ме освободи без дори да ми плати 3-месечния курс по неонатология. А аз го изкарах по негово настояване”, разказа д-р Румяна Петкова.
Д-р Петкова има 24 години трудов стаж. През първите 13 години  работи в ботевградската болница, а през останалите – в Централна учебна болница – Аджедабия, Либия. На 13 май тази година тя се завърна в Ботевград, а няколко дни по-късно е назначена на срочен трудов в МБАЛ – Ботевград.
Срещу освобождаването от работа на д-р Румяна Петкова реагираха остро нейни колеги от доболничната помощ. Д-р Сия Петрова заяви, че това е “арогантно отношение срещу цялата педиатрична общност в Ботевград”.
Управителят на болницата д-р Филип Филев пък бе категоричен, че лекари, които не работят в екип и не уважават йерархията, нямат място в болницата.

Подробности по случая - четете в новия брой на "Ботевградски вести плюс"!