"С напускането на генерал Илия Илиев от поста главен секретар на МВР се прикрива някакъв по-голям гаф, извършен от ръководни служители на Министерството."

Това заяви за Инфорадио генерал Славчо Босилков, бивш главен секретар на Вътрешното ведомство. Той се съмнява във версията, че оставката на генерал Илиев е резултат от разигран политически сценарий.

"Не е необходимо да има политическа игра, която да бъде с цената на напускането на главния секретар на МВР, че е бил подведен да подпише документ, който да е в нарушение на правилата за работа на МВР.

Да се признае едно нарушение на нормативната уредба и едно подвеждане говори за евентуално не добро ниво на професионализма", каза още Босилков и допълни, че не разполага с информация за причините, довели до решението на генерал Илиев да напусне поста.

"Друг е въпросът дали това е негово решение или това е начин да бъде редактирано неговото напускане. В цялата ситуация има и други неща, които са много по-тежки с отрицателен знак. Не искам да защитавам Илия Илиев, но всичко това трябва да бъде разглеждано в контекста на политическото ръководство на МВР", заяви Славчо Босилков.