С нови идеи в нападение и промяна в защитата ще подходи в мача срещу "Балкан" старши треньорът на "Черноморец" Дечо Коешинов. Наставникът разкри много малка част от стратегията си пред журналисти по време на вчерашния брифинг.


Както е известно, заради провеждането на национален треньорски семинар в Самоков част от мачовете в седмия кръг на Националната баскетболна лига претърпяха промяна в датите на провеждане. Двубоят на бургазлии срещу "Балкан" /Ботевград/ ще се играе на 27 ноември, петък, в спортна зала "Бойчо Брънзов" от 18.00 часа. Отново цел номер едно пред баскетболния "Черноморец" е победа в предстоящия двубой.

При успех, който момчетата на Дечо Коешинов заслужават, напрежението, натрупано от петте загуби, ще спадне. Освен това отборът отново може да заиграе с нужното самочувствие дори и след само една победа.

"Отборът не показва това, което искам да виждам. В нападение не стоим лошо. Щом ни вкарват сто точки, значи наистина съществува проблем. Проблемите са в защита, най-вече в играта на Брус Браун. Когато той не изпълнява това, което искаме, другите около него нямат шанс. Освен това противниците вече се ориентираха и максимално реагират и нагаждат играта си срещу него. Те успяват особено в случаите, когато Брус играе неконцентрирано. В мачовете срещу "Спартак" /Плевен/ и в Ямбол той направи добра игра, но трябва да се променят още неща, за да е полезен на отбора", каза Коешинов.

 Наставникът на "Черноморец" подчерта, че вярва в своите момчета и в потенциала, който притежават. Всички те са готови да излязат максимално концентрирани и да дадат всичко от себе си, за да може този път победата да остане в Бургас.

Под въпрос за домакинския мач е плеймейкърът на "Черноморец" Пламен Алексиев. 180-сантиметровият състезател е с травма в крака от срещата с "Рилски спортист" в Самоков. Заради контузията баскетболистът е пропуснал всички тренировки на отбора през седмицата. Дали ще влезе в групата за мача ще се реши в петък, часове преди началото на двубоя. Един от основните играчи на "Балкан" - Йордан Бозов, обаче почти сигурно ще пропусне гостуването на "Черноморец" заради получено частично разкъсване на меки раменни връзки.

Рефери на срещата ще са Димитър Гологанов, Красимир Стойнов и Боян Алексиев.