Депутатът от БСП Корнелия Нинова оповести отговора на прокуратурата, според който не е имала контакти със скандално известният бизнесмен от Плевен Красьо Черния.  Вчера лидерът на „Атака" Волен Сидеров съобщи имената на още депутати, сред които и това на Нинова с твърдението, че те фигурират в телефонния указател на Красимир Георгиев. Нинова определи изказването на Сидеров като клевета, но допълни, че няма да го съди зарази замесването на името й в скандала.

„Волен Сидеров има депутатски имунитет. Очевидно като съпридружна партия той ще получи подкрепата на ГЕРБ и на другите партньори на ГЕРБ. Така че няма в зала да гласуват против неговия имунитет. Нямам намерение да си губя времето с такива излишни действия. Надявам се обаче, поне да излезе да се извини за това, че клевети без никакви доказателства", каза Нинова в кулоарите на парламента.

„Волен Сидеров очевидно губи влиянието си както в обществото, така и в партия „Атака" заради това, че подкрепя безрезервно управляващите. Търси някакъв начин да се изявява и да влезе отново в медийното и публичното пространство. Един сериозен политик не може по този начин да си върне влиянието. По-добре да се прави сериозна политика, особено когато обсъждаме бюджет и да дава алтернативни разумни предложения. Другият вариант е този скандал да се развива и с това да се отклонява вниманието от сериозни теми, които би трябвало да разглеждаме", допълни тя.

„Не изключвам и лична атака срещу себе си. Беше ми подсказано, че управляващите и подкрепящите ги партии се ровят в живота и миналото ми. Вероятно искат да поспрат острия ми език, но няма как това да стане. Първият им опит е фал старт", заяви още Корнелия Нинова.

В парламента Корнелия Нинова съобщи още, че БСП ще обжалва ще обжалва във Върховния административен съд решението на комисията за борба с корупцията и парламентарната етика, че министър Трайчо Трайков не е в конфликт на интереси. Именно тя преди два месеца подаде сигнал срещу министъра на икономиката  и енергетиката.