От парламентарните избори насам съветниците от "Евророма" Васко Михайлов и Николай Наков не подкрепят предложенията на общинския кмет, срещу които гласува групата на БСП. На вчерашната сесия местните избраници от ромската партия гласуваха “против” докладната на Георги Георгиев, в която предлага за утвърждаване бъдещите стопани на новопостроените ромски къщи в ЖК “Север”. Този път колегите им БСП ги подкрепиха с гласовете си.

Васко Михайлов и Николай Наков се мотивираха, че семействата не са социално слаби, а някои от тях дори живеят в общински жилища.По време на обсъждането Васко Михайлов заяви, че той и колегата му не са присъствали на заседанието на Ромския съвет, на което е взето решение кои ромски семейства да бъдат настанени в новите жилища.

“Условието е семействата да са картотекитарни като крайно нуждаещи се, а не да са социално слаби”, отговори кметът Георги Георгиев.
Според съветника Йордан Йорданов, в ромските къщи трябва да се настаняват по-будни представители на ромския етнос, на които децата посещават редовно училище.