Тази вечер в Бургас Черноморец и спечели втората си победа в лигата. Домакините победиха Балкан с 3 точки разлика - 73-70, след като на полувремето "зелените" имаха аванс от 10 точки - 45-35.

Двата тима изнесоха доста бледа баскетболна продукция, смятат специалисти. "Досега не сме играли с по-слаб отбор - казаха след мача присъстващи в залата хора от ръководството на "Балкан". - Оказа се, обаче, че в тази среща ние бяхме по-слабите. Домакините бяха готови да ни поднесат победата, след като три минути преди края водехме с 3 точки. Груби грешки на играчи на Балкан, обаче, недопустими за баскетболисти  от мъжки тим,  направиха така, че победата отиде у Черноморец", бе лаконичното им мнение.

Балканци започнаха с халосна серия от 7-8 стрелби, по същия начин действаха и домакините и първата част завърши 15-15. Три минути преди края на втората четвъртина "зелените" направиха добра серия с две тройки на Ценко Наков и една на Илко Нанев и на полувремето си осигуриха комфортна преднина от 10 точки - 45-35.

Черноморци започнаха да догонват веднага след началото на третата част, в която позволиха на своите съперници да вкарат едва 8 точки за десет минути. В последната четвъртина играта вървеше кош за кош и три минути преди сирената нашите продължаваха да водят с 3 точки. Именно тогава започнаха споменатите грешки, някои от които при изнасяне на топката, и 80 секунди преди края резултатът вече бе 66-62 за Черноморец. До края нищо не се промени и на таблото остана 73-70 за домакините.

Само трима от Балкан са двуцифрен актив - Илко Нанев реализира 22 точки, от които 14 през първите две части, взе и 5 борби. Любомир Лилов е с 14, като овладя и цели 9 орби, Атанас Радев има 10 точки, грабна 5 топки под коша, но направи също толква грешки.

Балкан не можа да вкара повече от половината от опитите си за 2 точки - 15 от общо 34. Индивидуалните резултати по този показател са красноречиви - Иван Лилов е с 8-1, а за 3 точки - 8-2. Марко Янюшевич е с 8-3, като сърбинът не улучи нито веднъж коша и от тройката при шестте си опита. Нашите имат само 3 асистенции срещу 17 на Черноморец.

С 23 точки за бургазлии е Брус Браун, като двамата с Дуейн Мортън, който вкара 7 точки, имат по 10 борби. С 14 точки е Пенев, с по 10 - Алексиев и Дурчев.