"Няма нещо, което би могло да се каже като ново от снощната новина, че Румен Гунински е при близките си. Момчето е в добро физическо състояние, при близките си е. За нас беше важно той да бъде върнат жив и здрав на родителите. Това каза в предаването на бТВ „Тази сутрин” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод новината, че Румен Гунински-младши е бил освободен снощи. Цветан Цветанов отказа да коментира кога е бил платен откупът за момчето.
„Мога да ви кажа, че процентът днес е много по-голям отколкото за всичките тези периоди от време, когато са извършвали подобни отвличания тази група”, добави още министърът.
В момента можем само да кажем, че почеркът и поведението се покрива. Това каза още министър Цветанов на въпрос на водещата дали групата, която е отвлякла момчето е същата, която отвлече Киро Киров. Надявам се справедливостта да възтържествува и тези, които отвличат деца в последните няколко години, смятам, че обществото вече трябва да е по-спокойно, когато МВР върши своята работа, завърши Цветан Цветанов.