Румен Гунински даде изявление пред журналисти пред къщата си в Правец. Той излезе заедно със сина си. Румен Гунински – младши каза следното: “Добре съм. Радвам се, че всичко свърши”. След това се извини, че е уморен и се прибра в дома си.

Румен Гунински - баща сподели, че синът му е физически добре, но все още е психически стресиран от случилото се. “Синът ми е отслабнал с 10 кг. Хранили са го предимно със сандивичи и вода. Държан е в тясно тъмно пространство. През цялото време е бил с вързани крака и ръце, с тампони в ушите и превръзка на очите. Похитителите са контактували с него веднъж на 24 часа, с преправени гласове. За това той не може да прецени колко човека са били. Предупредили са го да не говори много, след като го пуснат на свобода”, разказа Румен Гунински - старши. Той съобщи, че е получил вестта за освобождаването на сина си от РУ на МВР – Елин Пелин.
Румен Гунински за пореден отрече да е плащал откуп на похитителите. Той каза, че се надява МВР да разкрие извършителите на престъпното деяние.

Румен Гунински - младши ще продължи образованието си в НСА. Това е била първата молба, която освободеното от плен момче е отправило към баща си, стана ясно още от изявлението на Румен Гунински -старши. "Отвличането на сина ми бе за мен гръм от ясно небе. Не знам защо това престъпление бе насочено срещу мен. Многократно заявих пред медиите, че нямам дългове към никого и не съм искал да ставам кмет на Правец", каза местният бизнесмен. На въпроса: "За пари ли става дума?", той отговори така: "Не искам да коментирам". Румен Гунински отказа да отговоря и на въпроси, касаещи отношенията му с крупния бизнесмен Валентин Златев.