Тази вечер в зала Балкан зелените надиграха тима от Варна и спечелиха напълно заслужена победа. тя бе изключително важна най-вече заради  унинието, което бе обзело отбора след загубата в Бургас преди седмица.

Страхотната ботевградска публика обаче не позволи на своите играчи подобни настроения дори когато след първата четвъртина изоставаха с 5 точки -27-22 след невероятна стрелба на моряците от тройката - с цели 6 сполучливи стрелби в тези първи десет минути.

През втората част обаче домакините обърнаха изцяло развоя на мача. В нея  след отлична игра в защита и значително подобрена стрелба позволиха на варненци да отбележат едва 14 точки, самите те отбелязаха 22 и на полувремето имаха актив от 5 точки - 46-41.Играчите на Черно море трудно противодействаха на разигралите се Бозов, Иван Лилов и Радев и отличното включване на Миленков, Нанев и Янюшевич.

След почивката балканци продължиха да играят уверено, опазиха най-добрия стрелец на гостите Ерик Уеб, който в третата част не можа да отбележи нито един кош от игра. В 25-та минута авансът им достигна 12 точки - 59-47, но Черно море успя да го намали в края на третата част на 9 точки - 69-60.

В стремежа си да постигнат пълен обрат, в последната четвъртина варненци започнаха да грешат по-често, въпреки че с три тройки на Уеб смъкнаха пасива си само до 6 точки - 34-та минута. Две минути по-късно обаче домакините отново дръпнаха с 10 точки - 78-68, а до края разколебаните им съперници допуснаха дори разликата да стане 15 точки. В крайна сметка  заслужен успех на Балкан с 95-84.

Само с две отборни тренировки и не изцяло възстановен след контузията, която получи в мача с Лукойл Академик и заради която пропусна срещата с Черноморец, Йордан Бозов отново бе познатият реализатор. Той вкара най-много за победителите - 27 точки. Болеше ме доста, призна  след мача Данчо, който седнал от изнемога на пода, но бе и радостен от победата.

Без маска на лицето Иван Лилов бе просто неузнаваем.. Той вкара 20 точки, и то с добър процент стрелба, открадна и 6 топки при атака на съперника.

Страхотен мач изнесе и Атанас Радев. Той завърши с дабъл-дабъл - 19 точки и 10 борби, като бе близо дори до трипъл-дабъл със седемте си асистенции.

 Публиката аплодира бурно и Бойко Миленков заради сърцатата му игра в тази среща - и в нападение, и в защита. Той отбеляза 11 точки, взе 5 борби и на два пъти пресече пасове на варненци. Макар че в средата на седмицата навехна крак, добре игра и Любо Лилов, въпреки че има само 2 точки в актива си. Янюшевич е с 5 точки и 4 борби, а Кирил Райков също има своя немалък принос, като действаше много добре в защита срещу Ерик Уеб. Много добре се вписаха в отборната игра и започналите като титуляри Ценко Наков и Илко Нанев, завършили съответно с 6 и 5 точки.

За тима на Евроинс Черно море най-резултатен бе Ерик Уеб с 24 точки, като американецът вкара и 5 тройки в 10-те си опита. Той и Симеон Ценов обаче направиха и по 5 грешки. Впрочем варненци сгрешиха цели 19 пъти срещу12 грешки на Балкан. Домакините бяха по-точни и за 2 точки - 57 срещу 49 процента. Втори по резултатност за Черно море е Ценов с 14 точки, Веселовс има 13, с по 11 са Желев и Янев.

Балкан - Евроинс Черно море 95-84 (22-27, 24-14, 23-19, 16-14)

Балкан: Ив. Лилов 20, Радев 19, Бозов 27, Нанев 6, Наков 5 (Л. Лилов 2, Миленков 11, Янюшевич 5, Райков 1)

Евроинс Черно море: Желев 11, Уеб 24, Ценов 14, Янев 11, Дойчинов 0 (Веселовс 13, Н. Колев 2, Кьосев 9, К. Колев 2)

Рефери: Борислав Пелтеков, Боян Алексиев, Александър Янкулов

 Спортна зала Балкан, 600 зрители

Снимки: Любо Лилов