От днес вече се продават билетите за първия концерт на Сър Елтън Джон в България. Шоуто на един от най-великите артисти, които музикалната история познава, ще бъде на 6 юни 2010 на стадион "Локомотив" в София и е в рамките от фестивала Arena Muzika.

Билетите за концерта струват между 60 и 150 лева и могат да бъдат купени от Билетния център на НДК, от касите на Тикетпро България и онлайн на адрес www.ticketpro.bg. В мрежата ще се продават и ограничено количество ВИП билети срещу 200 лева, информират организаторите от Sofia Music Enterprises.

Заради елитния характер и впечатляващата визия на шоуто, за първи път у нас зоната на терена пред сцената ще бъде обособена като специален сектор със седящи места. Това е причината капацитетът на стадиона да бъде ограничен до 20 000 души.

Сър Елтън Джон е един от най-успешните музиканти, брилянтен британски композитор, текстописец и изпълнител. Богатият тенорен глас, оригиналното госпел звучене на пианото, чувствителните оркестрални аранжименти са негови запазени марки. За четири десетилетия на сцената британският музикант има продадени над 200 милиона записи, което го нарежда сред най-успешните артисти на всички времена.