В сряда в Правец се проведе двучасова дискусия за професионализация на Военни клубове и информация. Основната тема на срещата беше "оптимизиране на информационно-рекламната дейност в населените места на Общината за набиране на войници на кадрова военна служба за нуждите на въоръжените сили". Целта на срещата бе да се популяризира кадровата военна служба сред младежите и учащите се и да се разясни ролята на Общината в организацията на процеса за набиране на войници.

Освен кметът и заместник кметът на Общината, в дискусията взеха участие кметовете на населените места в региона, началникът на Военно окръжие София, началникът на военен отдел на Общината, представители на ИА "Военни клубове и информация" и др. 

По време на дискусията беше обявен и безплатният телефон за въпроси, свързани с професионализацията на Българската армия - 0800 16 700.

Екип на военния телевизионен канал присъства и засне срещата, като част от нея ще бъде включена в бъдещ филм за армията. Журналистите взеха интервю от кмета Красимир Живков, което също ще бъде излъчено в предаването за работната среща.