Вицепрезидентът на баскетболния Евроинс Черно море Симеон Варчев проведе заедно с треньорския щаб на клуба разговор с играчите относно неубедителното им представяне при гостуванията. От началото на сезона "моряците" паднаха при всичките си четири визити в първенството, както и в двете от Балканската лига.

 "Казах им, че Черно море не е селски отбор и не може като минем табелата "край на Варна", всичко да приключва. Не може да се разчита само на домакинствата. Играчите са загубили вяра в себе си и не знам каква е причината. Разговорът беше добронамерен и всеки сподели какво е мнението му за проблемите в играта", коментира Варчев пред варненския "Народно дело".

Бившият национален треньор се надява състезателите да променят поведението си още тази събота, когато гостуват на Левски в деветия кръг на първенството. "На този етап съперникът е по-силен от нас. Не искам на всяка цена победа, но поне да покажем добро поведение. Трябва да има достойнства в представянето ни. Ако играем както досега, загуба с 40 точки разлика не ни мърда", категоричен бе Варчев.

Той оценява представянето на чужденците в тима като посредствено. По думите му, на този етап преговорите с бразилеца Атила дос Сантош продължават, като все още договор за завръщането на центъра във Варна няма.