"Първото интервю за новия сезон давам на рождения си ден (б.р. - Днес Симеон Варчев навършва 71 години). Дълго време продължиха някои неизвестности около отбора на Черно море порт Варна. Изнесоха се и верни и неверни информации. След срещата с господин Данаил Папазов на 5-и август в София, вече имаме ясна представа за новия сезон. Ще имаме интересен отбор в съчетание на по-опитни и съвсем млади, но талантливи баскетболисти. Ще има 3-има чужденци и тримата сърби на три различни позиции". Това каза в интервю за клубния сайт президентът на Черно море порт Варна Симеон Варчев.


На позиция 5 ще играе Александър Андреевич, който е момче с огромен потенциал", заяви Варчев. Той се надява в края на първенството играчът да е една от изненадите в шампионата. "Александър Йевджич, който през миналата година съдбата не беше с него и заради тежката контузия ще играе на позиция 4. Йевджич не успя заради травмата да допринесе да станем носители на купата, а на държавното първенство да се представим по-добре", коментира още специалистът. По думите му Йевджич е опитен състезател, който решавма умно ситуациите.


"На позиции (4-5) ще игра е и Денислав Вутев, който на европейското първенство до 20 години се представи твърде успешно. На позиция тройка и четворка, които аз обобщено наричам диагонали, ще разчитаме на една от младите надежди на българския баскетбол Николай Стоянов, който също се представи успешно на Европейското първенство. Надявам се Станислав Цонков да направи по-успешен сезон от миналата година и да разкрие огромния си физически потенциал", сподели той.


"На тези позиции ще се разчита и на новопривлечения състезател Станислав Славейков, който по статистика миналата година беше най-добрият баскетболист на Ямбол. Възловият пост 1-ца, който обединява индивидуалните и отборните качества ще се състои от 4-ма състезатели. Асен Великов - играч с огромен опит, който се надявам да обогати в европейските квалификации, където е основна фигура. За първи път любителите на бескетбола ще видят Александър Влахович, който ще придаде голяма острота в действията на отбора", каза още Варчев.


През 2012 и 2013 година състезателят е шампион на Румъния с тима на Плоещ. Той е на 24 години, висок 190 см. На тази позиция ще играе и един от най-опитните наши състезатели Пламен Алексиев и един от най-младите Ангел Нацкин. В отбора ще бъдат още двама състезатели, които са и най-талантливи в България за възрастта си - Ангел Пейчинов и Венелин Христов", обясни президентът на клуба.


"Отборът ще бъде воден от Денислав Коцев, който мисля, че в близката една година на този пост е набрал повече самочувствие и увереност. Порт Варна с изпълнителен директор Божидар Чапаров ще бъде в основата на финансовото обезпечаване, но основна фигура отново ще бъде ексминистърът Данаил Папазов. Надявам се, че ще бъдем в четворката в края на първенството. Ще играем интересен баскетбол и ще бъдем един от кандидатите за медали, а какви точно, понякога е и съдба”, обобщи Симеон Варчев.