Днес на пресконференция бе подписан официално договорът между БФБаскетбол и Канал 3 за излъчване на двубоите на елитните мъжко и женско първенства. Споразумението урежда параметрите на така наречения "втори избор" мачове. Канал 3 ще има правото да предава на живо или на запис срещите от шампионатите, които не са заявени от БНТ, която държеше правата до момента. Договорът е за срок от три години, на стойност 600 хил. лева, като само за първия сезон се очаква Канал 3 да излъчи между 30-40 двубоя заедно с планираните срещи от програмата на БНТ, като се очаква през тази година броят на излъчваните мачове на живо да набъбне в диапазона между 80 и 100 мача. Клаузите на договора между БФБ и Канал 3 са същите, като тези в договора с БНТ, което означава, че телевизията на Сашо Диков ще има възможност да предава мачове с българско участие от Евротурнирите, както и на националните отбори.

На пресконференцията присъстваха президентът на БФБ Михайл Михов, програмният директор на Канал 3 Сашо Диков, изпълнителният директор на централата Георги Глушков, както и генереалният мениджър на НБЛ Стефан Станев.От Канал 3 гарантираха, че ще заложат на модерен начин на излъчване, който ще включва организиране на студиа преди и след края на срещите, като също така ще бъде направено обзорно предаване за баскетбол в понеделник или вторник.

През тази седмица Канал 3 ще излъчи на запис в събота вечер двубоя между Рилски спортист и Лукойл Академик, след като БНТ ще предава пряко от 18,00 Левски - Черно море. През следващата седмица Канал 3 вече ще излъучва на живо двубоя между Балкан и Левски от Ботевград.