Ръководството на гимназията публикува благодарствено писмо, което гласи: "Всяка година с откриването на традиционния коледен базар в ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” настъпва един невероятен празник. Родители, ученици и учители сътворяват една коледна магия с желанието си да сторят добро и да направят близките си щастливи.
Благотворителността е като бумеранг – помагайки и подарявайки добро, човек дава нещо и на самия себе си.
Ръководството на ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” благодари на всички родители, ученици и учители за проявената всеотдайност, отзивчивост и добронамереност. Поздравяваме ви с настъпващите коледни и новогодишни празници. Пожелаваме да се все така добри и да имате силата да сътворявате по едно малко чудо всеки ден.
Бъдете живи, здрави и истински щастливи!"

През следващата седмица Ученическият съвет и учителите ще отчетат постъпилите средства от коледения базар и заедно ще решат за каква благотворителна кауза да бъдат разходвани.

Припомняме, че за осма поредна година ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" - Ботевград организира благотворителен коледен базар на домашни приготвени лакомство. Тази година проявата се проведе под мотото "Деца помагат на деца".