На 15 декември се проведе спешна извънредна среща по проблемите на пътната мрежа, инициирана от Областния управител на Софийска област Красимир Живков.
Повод за срещата беше извънредно лошото състояние на пътни участъци - Правешки връх;  Ботевград- Новачене – Мездра/ особено в местността „Копяновец”/ и подадени сигнали от кметовете на общините  Ботевград, Правец и Етрополе.
На срещата присъстваха: г-жа Благовеста Дедьова – Директор Дирекция „Експлоатация и поддържане на Републиканската пътна мрежа”, към Агенция „Пътна инфраструктура”, г-н Георги Яков – Директор на Областно пътно управление г-н Венцислав Григоров – Териториална дирекция Гражданска защита и народният представител от ПП ГЕРБ– г-н Емил Димитров.
На срещата се изясни, че обществената поръчка за почистване на проблемните участъци е спечелена от Холдинг Пътища АД. Един от участниците  Фирма „Пътстрой 92” е обжалвала поръчката, което е довело до създалата се ситуация – липсва фирма, която поддържа пътя.

Областният управител – Красимир Живков постави остро въпроса,тази ситуация да се реши, като се намери закконосъобразен изход и се създаде нормална пътна обстановка в областта.