Днес - понеделник, 3 декември играчите на баскетболния отбор на "Балкан" не пожелаха да тренират. Първата тренировка след чудесната им победа в събота над ЦСКА по програма трябваше да започне в 17.30. Час по-рано им бе обещано, че ще получат пълните си заплати за месец септември. Това обаче отново не стана. И играчите се разотидоха - кой с колата си, кой - пеш.

Точно на старта на шампионата - на 10 октомври, изпълнилите зала "Балкан" зрители станаха свидетели на предизборното изхвърляне на кмета Георги Георгиев. Подобно на култов филмов герой той се удари в гърдите, че ако го изберат отново, щял да осигури 400 000 (четиристотин хиляди) лева за спорта в общината. Георгиев е и председател на БК "Балкан".

Е, преизбраха го. Но обещанията му все още висят във вече празната зала. Жалко само за момчетата от отбора. И за техния старши треньор Георги Младенов. Които заедно издържаха на безпаричието от началото на сезона. До днес, 3 декември.

Както и в определени моменти миналата година, спешно бе помолен да помогне президентът на футболния клуб Тихомир Нинов. И май само от него зависи дали утре баскетболистите отново ще влязат в залата. Дано само не се окаже, че парите са преведени, но ги няма. Защото тогава май ще хвърчат биволи.